| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme:
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje: ponedeljak, sreda i petak od 10:00 - 13:00 časova

Adresa:
Farid Aliyev 6
AZ 1095
Baku
Azerbejdžan

Telefon:   + 994 12 492 50 80
                 + 994 12 492 51 25
Faks:        + 994 12 492 51 72

Telefon SAMO za hitne slučajeve (dostupan svakim danom 00-24):

+ 994 50 444 66 31 (Viber, WhatsApp)

E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com

Internet sajt: http://www.baku.mfa.gov.rs

Twitter: @SRBinAzerbaijan

Bankarski rekviziti za plaćanje konzularnih usluga:

Nosilac računa: Embassy of the Republic of Serbia in Azerbaijan

Banka: BANK BTB OJSC

Broj računa: AZ04BBTB39020978069435000100

 


 
04. maj 2023. godine

Book of condolence

Following the tragic loss of lives at the “Vladislav Ribnikar” Elementary School shooting in Belgrade on 3 May 2023, the Government of Serbia has declared three days of national mourning, from 5 May to 7 May 2023.

The Embassy of the Republic of Serbia is grateful for all the messages of support we have received.

A book of condolence will open at the Embassy of the Republic of Serbia in Baku, located at No.6 Farid Aliyev Street (former Gesr Street) in Icherisheher.

Members of the public who wish to leave written tributes can do so during the following opening hours:

Friday, 5 May 2023, from 10.00 till 14.00,

Saturday, 6 May 2023, from 10.00 till 14.00,

Sunday, 7 May 2023, from 10.00 till 15.00.

For those unable to attend in person, an online book of condolence can be signed at: serbianembassy.baku@azeurotel.com

 


 
 
01. oktobar 2022. godine

Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu

Republički zavod za statistiku, u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine, uporedo sa Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova koji se obavlja na teritoriji Republike Srbije, sprovodi: „Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu“.

Pozivamo državljane Republike Srbije koji, sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, žive u inostranstvu da učestvuju u istraživanju. Svrha sprovođenja ovog istraživanja jeste dobijanje što potpunije slike o brojnosti, osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim i drugim karakteristikama naših građana u inostranstvu.

Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju, potrebno je da se registrujete i popunite Upitnik.


24. septembar 2022. godine

Selaković: Intenzivna diplomatska aktivnost u Njujorku, afirmisali smo našu politiku

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je delegacija Srbije završila veoma intenzivnu diplomatsku aktivnost u Njujorku u okviru 77. Generalne skupštine UN, da je održao ukupno 100 sastanaka na marginama tog zasedanja, a da je potpisano 12 sporazuma, protokola i memoranduma sa predstavnicima država sa kojima je imao priliku da se sastane.

Ministar Selaković je naveo da je Generalna skupština UN bila prilika da se na marginama tog zasedanja održi niz sastanaka sa kolegama ministrima spoljnih poslova iz više država sveta i sa predstavnicima kako SAD, odnosno njihovog Кongresa, tako i sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta, Alijanse civilizacija, ali i Svetskog ekonomskog foruma.

"Кada se svede računica ovogodišnje Generalne skupštine UN i sastanaka na marginama, mogu sa ponosom da kažem da je održano ukupno 100 susreta, od toga 95 sa ministrima spoljnih poslova i pet sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta, Alijasne civilizacija i Svetskog ekonomskog foruma", naveo je šef srpske diplomatije.

 

Izvor/Foto: www.mfa.gov.rs

Opširnije...
22. septembar 2022. godine

Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija


„Poštovani predsedniče Generalne skupštine,

Uvaženi generalni sekretare,

Ekselencije,

Dame i gospodo,

Izuzetna mi je čast da vam se obratim u ime Republike Srbije.

Ne zamerite, zbog ograničenog vremena, danas ću preskočiti teret formalnosti, kurtoazna obraćanja, pozdravljanje pristutnih i odsutnih i govoriti direktno o suštini onoga zbog čega smo se sastali.

Ja sam ovde po ko zna koji put. Težina trenutka u kojem se nalazimo obavezuje me da sa vama podelim teške reči, ali istinite. Sve što danas ovde radimo deluje, najblaže rečeno, impotentno i bledo. Naše reči odzvanjaju šuplje i prazno spram stvarnosti sa kojom smo suočeni. A ta stvarnost je da ovde zapravo niko nikoga i ne sluša, niko ne teži stvarnim dogovorima i rešavanju problema i skoro svi vode računa samo o zadovoljavanju svojih interesa, neretko gazeći u tom procesu osnovne principe međunarodnog prava, bacajući pod noge Povelju UN i druge dokumente na kojima je ova organizacija zasnovana. Za to nije kriv ni Antonio Gutereš ni bilo ko iz UN, već one sile koje ne vode računa ni o čemu osim o zadovoljenju sopstvenih političkih, ekonomskih i na žalost, vojnih ciljeva.

Svedoci smo da doba u kojem živimo odlikuje usložnjavanje globalne geopolitičke situacije. Naša generalna debata održava se u uslovima narušenog svetskog mira, u meri koja nije viđena još od Drugog svetskog rata i od vremena osnivanja Ujedinjenih nacija. Globalni izazovi sa kojima se suočavamo prete da iz temelja izmene međunarodnu bezbednosnu arhitekturu i ugroze uspostavljeni međunarodno pravni poredak. Ovako složena vremena, zahtevaju puno mudrosti i zajedništva kako bismo sačuvali mir kao apsolutno najznačajniju tekovinu utkanu i u same osnove organizacije Ujedinjenih nacija.

 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova