| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
nova zgrada


 
 
 
17.februar

Rukovodilac Kancelarije-misije Međunarodne organizacije za Migracije  Serhan Aktoprak, posetio je ambasadu Republike Srbije u Bakuu i interesovao se za trenutno stanje prolaska kroz zemlje južne Evrope, posebno R.Srbije, izbeglica koje se kreću ka zapadnoj Evropi. Istakao je da su mu poznati uspesi i organizovanost koju iskazuju državni organi R.Srbije , jer je  o tome slušao na sastancima koje je imao u Evropi. Pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova i istakao intres da se i lično upozna sa efektima rada koji se postižu na terenu. Velika angažovanost koju imaju u Azerbjžan R.  uskazuje se i kroz veliki broj edukativnih seminara namenjenih  državnim službenicima i volonterima, kao i svakodnevnom rešavanjui problema izbeglica koje dolazesa prostora centralne Azije i vrlo često zadržavaju se u Azerbejdžan R.  


14.februar

Obeležavajući Dan Državnosti Domovine, a postupajući po preporuci nadležnih državnih organa R.Srbije, i ove godine  upriličen je tradicionalni skup naših građana koji rade i žive u Azerbejdžan Republici. Ceneči da svi rade na dan Praznika, skup je realizovan u nedelju. I to na način da su vrata ambasade bila otvorena od deset sati pre podne do šest uveče. Ovakva satnica omogućila je da se tog dana nađe oko četrdesetak naših , što malih što odraslih građana. Veselo, ali i edukativno govoreći o Sretenjskom Ustavu iz 1835. godine, uz adekvatnu našu i azerbejdžansku kuhinju, bio je to po njihovom kazivanju najlepši dan u godini.
Veliku zahvalnost da se obeleži Dan Državnosti dugujemo, i iskazujemo Kolektivu Hemofarm AD iz Vršca, članu Štada grupe , koji su pomogli da se skromni troškovi uredno izmire.


Seminar u organizciji Saveta Evrope - 1. februar

U organizaciji kancelarije Saveta Evrope , Delegacija Evropske Unije u Bakuu, i Međunarodne organizacije za migracije, održan je prvog februara seminar kome je kao gost prisustvovao po pozivu i ambasador R.Srbije u Bakuu. Namewen mladim qudima, pre svega iz prostora Južnog Kavkaza i Kaspija, okupio je oko dve stotine slušalaca koji su bili u prilici da čuju najodgovornije predstavnike organizacija koje su ovaj seminar pripremile i finansirale.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova