| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
 Gesr street, 6A.
AZ 1000
Баку
Aзербејџан

Телефон: + 994 124925080 Локација/Мапа
Телефон: + 994 124925125 Конзуларна надлежност
Факс:        + 994 124925172 Почасни конзули
E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com  
Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
четвртак, 15. новембар 2018. године

Амбасаду Републике Србије у Бакуу посетили су представник компаније Big Blue Слободан Жакула, представник компаније Kontiki Travel Сузана Томић, директор Азербејџанско-Црногорског културно-економског центра Сејран Мирзазада, почасни конзул Црне Горе у Републици Азербејџан Вугар Алијев и представник компаније Millennium Tourism Анар Рахимов.

Информисали су представника амбасаде о активностима на унапређењу и развоју туристичког потенијала и пробоја Србије на тржиште Азербејџана. Планирано је да се туристима и једне и друге земље приближе природне и антропогене туристичке вредности које обе земље поседују, и тиме повећа туристички промет између Србије и Азербејџана. 

 


петак, 16. новембар 2018. године

ИЗДАВАЊЕ ПАСОША РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

        Обавештавамо држављане Републике Србије који су рођени на територији бивших СФРЈ, а који у претходном периоду нису покренули поступак за упис у матичне књиге Републике Србије, да без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у МКР у Р. Србији.

         Приликом пријема захтева за издавање пасоша Републике Србије, до сада су прихватани изводи из матичних књига рођених (ИМКР, родне листове) који су издавани у бившим републикама СФРЈ, за лица која нису извршила упис у матичне књиге рођених Републике Србије.

          Имајући у виду да се у наредном периоду 2018-2019. године, очекује повећан број захтева грађана за замену пасоша Републике Србије, обавештавамо вас да, уколико у претходном периоду нисте извршили упис у матичну књигу рођених Републике Србије, учините то без одлагања, будући да ће полицијске управе, које буду решавале по захтевима за пасоше, захтевати податке о извршеном упису у матичне књиге које се воде на територији Републике Србије.


четвртак, 15. новембар 2018.године

Центар за српски језик и културу - БЕСПЛАТАН КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА

 

Особе заинтересоване за учење српског језика за комуникацију у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Хрватској и Македонији могу се пријавити за бесплатан курс.

Часове ће држати руководилац центра доц. Лала Маџидова и филолог Бранка Јоксић-Малобабић, понедељком и петком у 14 часова, од 16. новембра.

Адреса : Rəşid Bəhbudov küç. 134, Азербејџански универзитет језика, 3. спрат 301. соба

Телефон : 441-22-79 (1-26)

Е-маил: serbiancentre@adu.edu.az

Фејсбук страница : Centre for Sebian Language and Culture


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова