| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време:

Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Адреса:
Farid Aliyev 6
AZ 1095
Баку
Aзербејџан

Телефон:   + 994 12 492 50 80
                    + 994 12 492 51 25
Факс:          + 994 12 492 51 72

Телефон за хитне случајеве:

+ 994 50 444 66 31 (Viber, WhatsApp)

E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com

Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs

Твитер: @SRBinAzerbaijan

Банкарски реквизити за плаћање конзуларних услуга:

Носилац рачуна: Embassy of the Republic of Serbia in Azerbaijan

Банка: BANK BTB OJSC

Број рачуна: AZ04BBTB39020978069435000100


 
 
 
03. фебруар 2023. године

Конкурс за суфинансирање пројеката за дијаспору

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре, који ће трајати од 01. до 15. фебруара 2023. године.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ:
1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета;
2) унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећем линку:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html

 


18. новембар 2022. године

Одржане конзуларне консултације између МСП Р. Србије и МСП Р. Азербејџан

Конзуларне консултације између српске и азербејџанске стране одржане су 16-17. новембра 2022. године у Бакуу. Делегацију Р. Србије је, током састанака, предводила помоћница МСП амб. Вера Вукићевић, а разговорима су присуствовали и амб. Р. Србије у Р. Азербејџан Драган Владисављевић, као и министар саветник у МСП Р. Србије Милан Вукосављевић. Делегацију МСП Р. Азербејџан је предводио Емил Сафаров, шеф Одељења за конзуларне послове.

Пре званичног почетка конзуларних консултација, представнике МСП Р. Србије је примио помоћник МСП Р. Азербејџан Фариз Рзајев, који је истакао да између две државе постоје односи искреног пријатељства и да ће размена искустава у области конзуларних послова пружити додатан допринос укупним билатералним односима.

Амб. Вукићевић је, током разговора, нагласила важност конзуларне сарадње у савременим условима, посебно у ванредним ситуацијама и по питању миграционих процеса, те да све већу пажњу треба посветити дигитализацији конзуларних услуга.

Амб. Владисављевић је, у свом обраћању, истакао одличне билатералне односе између две државе, констатовао да у конзуларној области нема отворених питања и да је сарадња на веома високом нивоу.

Азербејџанска страна је, у склопу конзуларних консултација, организовала посете Агенцији за одрживо и оперативно социјално осигурање (DOST) и Агенцији за јавне услуге (ASAN).

 


18. октобар 2022. године

Говор министра спољних послова Николе Селаковића на седници СБ УН поводом извештаја о раду УНМИК

Поштовани председниче Савета безбедности,
Уважени чланови Савета безбедности,
Поштована специјална представнице,

Част ми да се поново обраћам овом уваженом телу Уједињених нација и да данас разматрамо нови извештај генералног секретара о раду мисије УН на територији наше јужне покрајине, на Косову и Метохији.

Желим да захвалим генералном секретару и специјалној представници генералног секретара и шефу УНМИК-а на подношењу извештаја. Препознајемо напоре које гђа Зијаде улаже у обављању ове веома одговорне функције, нарочито имајући у виду неопходност свеобухватног сагледавања и комплексност ситуације на терену.
И овом приликом желим да нагласим да Република Србија високо уважава активности УНМИК на Косову и Метохији, формиране Резолуцијом СБ УН 1244. Залажемо се за њено континуирано деловање у неизмењеном и несмањеном обиму и капацитету, a посебно имајући у виду да Мисија још увек није испунила основни циљ свог мандата - миран и нормалан живот свих грађана наше јужне Покрајине.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова