| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
 Gesr street, 6A.
AZ 1000
Баку
Aзербејџан

Телефон: + 994 124925080 Локација/Мапа
Телефон: + 994 124925125 Конзуларна надлежност
Факс:        + 994 124925172 Почасни конзули
E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com  
Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
среда, 25. март 2020. године

Дигитални садржаји у области културе

 

Имајући у виду актуелну ситуацију са пандемијом заразне болести COVID-19, а у намери да нашим држављанима у земљи и иностранству учини доступним културне садржаје, Министарство културе и информисања Републике Србије омогућило је приступ дигиталним садржајима из области културе путем своје званичне интернет странице http://www.kultura.gov.rs/

Списак установа са виртуелним турама кроз културне садржаје можете пронаћи на адреси: http://kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje као и приступом на сајт Дигитална солидарност http://www.digitalnasolidarnost.gov.rs 

Такође, Министарство културе и информисања Републике Србије је током 2019. године установило " Претраживач културног наслеђа" са информацијама о културном наслеђу Републике Србије које се чува у библиотекама, архивима, музејима, галеријама, заводима за заштиту споменика и другим субјектима у култури. Циљ Претраживача је подстицање учења и јачања свести о значају културног наслеђа.

Претраживач је доступан на српском и енглеском језику на следећој адреси: http://kultura.rs

 


субота, 21. март 2020. године

 

КОРОНА ВИРУС - ПРОПИСИ И АКТИ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

-  Одлука Владе Р. Србије о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију од 19.03.2020. Затварају се сви гранични прелази за улазак путника у Р. Србију - у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама.

- Уредба о мерама за време ванредног стања, допуњена 19.03.2020. где се чланом 4а прописује забрана слетања и полетања са аеродрома у Р. Србији;

- Одлука о изменама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Cov-2 заразном болешћу од 19.03.2020. Наведеном Одлуком измењен члан 4а гласи: " Држављанима Републике Србије и страним држављаним који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, а који у Републику Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трнсмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке - одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана - у објекат војне установе "Моровић", Шид и Миратовачко поље.

Одлука о важењу личних докумената држављана Републике Србије од 16.03.2020.

- Закључак Владе Р. Србије од 16. марта којим се у органима државне управе обуставља рад са странкама путем непосредног контакта током периода ванредног стања.

 

Указујемо да се на посебној страници Правно-информационог система објављују прописи и акти које доноси Влада Р. Србије, као и други државни органи, у условима ванредног стања због епидемије корона вируса. Исти се могу преузети у следећем линку:

http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19 

 


уторак, 17. март 2020. године

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

У циљу сузбијања ширења заразне болести изазване вирусом КОВИД-19, Амбасада Републике Србије у Бакуу обавештава све држављане Републике Србије који бораве на територији Републике Азербејџан, да ће се почев од 17.03.2020. године рад са странкама у наредном периоду ограничити само на хитне и неодложне случајеве.

Моле се грађани, да нас у хитним случајевима, пре доласка у Амбасаду Р. Србије у Бакуу, контактирају путем мејла serbianembassy.baku@azeurotel.com или на број телефона Амбасаде Р. Србије 012 492 5080.

Хвала на разумевању! 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова