| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
 Gesr street, 6A.
AZ 1000
Баку
Aзербејџан

Телефон: + 994 124925080 Локација/Мапа
Телефон: + 994 124925125 Конзуларна надлежност
Факс:        + 994 124925172 Почасни конзули
E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com  
Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Среда, 09. мај 2018. године

 

        Дан Победе, сада 73. пут, свечано је обележен и у Азербејџан Републици. У главном граду, у Бакуу, одржана је централна манифестација на спомен гробљу, у Наримановском Реону. Уз учеснике породица чији претци су извојевали победу над фашизмом, био је пристуан велики број грађана и представника Руске Православне Цркве.Поред цвећа, положен је и Венац на споменик борцима Црвене Армије. Венац је положен заједно са амбасадорима Заједнице Независних Држава. 


Уторак 01. мај, 2018. године

             Обавештавамо грађане да су донети Закон о допунама Закона о држављанству Републике Србије и Закон о јединственом матичном броју грађана (објављени у Службеном гласнику Републике Србије, број 24/2018 од 26.3.2018. године), ступили на снагу дана 3.4.2018. године.

             Допунама Закона о држављанству, чланом 3. прописано је да у држављанство Републике Србије може бити примљен држављанин СФРЈ или држављланин друге републике раније СФРЈ, односно држављанин друге државе настале на територији СФРЈ, који на дан 31. децембра 2016. године и на дан подношења захтева, има пријављено пребивалиште у Републици Србији. Захтев за подношење може се поднети у року од годину дана од дана ступања на снагу наведеног закона, односно 3.4.2019. године.

 

За подношење захтева по члану 3. Закона о допунама закона о држављанству Републике Србије, потребна су следећа документа:

1. Извод из матичне књиге рођених по месту рођења, не старији од годину дана и копија извода (добија се искључиво у матичној канцеларији у месту рођења, не признају се изводи из посебних књига).

2. Извод из матичне књиге венчаних, не старији од годину дана и копија извода (добија се у матичној канцеларији у месту закључења брака). За брачне другове потребно је доставити два оргинала и две фотокопије извода)

3. Уверење о држављанству неке од држава насталих на територији СФРЈ, не старије од годину дана и копија уверења

4. Две копије личног документа са фотографијом (копије документа се не оверавају)

За пријем захтева по овом правном основу, потребно је да подносилац, захтева попуни образац број 6. захтева за пријем у држављанство Републике Србије и потпише изјаву да Републику Србију сматра својом државом (формулари се добијају у амбасади).


Петак, 20. април 2018. године

  

               У централном атријуму Универзитета Азербејџанска Дипломатска Академија, одржана је манифестација на којој су земље које имају дипломатска представништва у Бакуу представиле своје Земље. Поставка Републике Србије била је извесно најатрактивнија за студенте, али и за све посетиоце. Томе је допринела и понуда наших угоститељскох производа које су припремили најбољи наши гастрономи који живње и раде у Бакуу. Истовремено то је била прилика да се подсетимо да на овом Универзитету нема већ две године ни једног студента из наше Домовине.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова