| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
 Gesr street, 6A.
AZ 1000
Баку
Aзербејџан

Телефон: + 994 124925080 Локација/Мапа
Телефон: + 994 124925125 Конзуларна надлежност
Факс:        + 994 124925172 Почасни конзули
E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com  
Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Четвртак, 31. октобар 2019. године

Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Р. Јерменије, носиоце обичних пасоша

 

Влада Р. Србије донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Јерменије, носиоце обичних пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије најдуже 90 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од 180 дана. Одлука ступа на снагу 02. новембра 2019. године.


Од 23. до 26. октобра 2019. године

У главном граду Азербејџана одржан је Самит Покрета несврстаних земаља. На Самиту су усвојена четири документа: Завршни документ из Бакуа, Баку-политичка декларација, Декларација о Палестини и Изјава захвалности и солидарности са Владом и народом Азербејџана. Самиту је претходио припремни Министарски састанак од 23. до 24. октобра.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, предводио је делегацију Републике Србије на оба догађаја. Министар Дачић на маргинама Самита имао је бројне билатералне сусрете са шефовима делегација држава чланица и посматрача у Покрету.

 

 

 

 


Четвртак, 26.септембар 2019.

Дан европских језика обележен на Азербејџанском Универзитету језика

 

 

На Азербејџанском Универзитету језика (АДУ) одржана је манифестација посвећена Дану европских језика, са циљем да се допринесе проучавању језика у Европи, шири знање о важности језика, промовише вишејезичност и међукултурално разумевање и богата језичка и културна разноликост Европе.

"Центар за српски језик и културу" на Азербејџанском Универзитету језика, заједно са Амбасадом Републике Србије у Бакуу, имао је штанд са симболима и брошурама, представљени су обичаји и традиција као и национална кухиња наше земље.

Поред запослених у Амбасади Р. Србије у Азербејџану, манифестацији су присуствовали представници делегације ЕУ, амбасаде Мађарске, Турске, Румуније, Грчке, Шпаније и Хрватске.

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова