| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење: понедељак, среда и петак од 10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
 Gesr street, 6A.
AZ 1000
Баку
Aзербејџан

Телефон: + 994 124925080 Локација/Мапа
Телефон: + 994 124925125 Конзуларна надлежност
Факс:        + 994 124925172 Почасни конзули
E-mail: serbianembassy.baku@azeurotel.com  
Интернет сајт: http://www.baku.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
среда, 10. октобар 2018. године

Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша

Влада Р.  Србије је, на седници одржаној  08. октобра 2018. године, донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран, носиоце обичних пасоша. Одлука ступа на снагу 17.10.2018. године.


уторак, 25. септембар 2018. године

 

     Делегација Министарства одбране, предвођена в.д. помоћником министра одбране за материјалне ресурсе Ненадом Милорадовићем, присустовала је сајму наоружања "ADEX 2018" који се по трећи пут одржава у Бакуу. Предузећа одбрамбене индустрије Србије, који су учесници од првог сајма и ове године су забележила успешан заједнички наступ у оквиру штанда ЈП "Југоимпорт СДПР".

    Након свечаног отварања манифестације, председник Републике Азербејџан Илхам Алијев у пратњи министра одбране Закира Хасанова, заменика министра одбрамбене индустрије Јахја Мусајева и великог броја медија, обишао је поједине штандове, укључујући и српски, где је разговарао са в.д. помоћником министра Ненадом Милорадовићем. Том приликом је истакнуто изузетно задовољство сарадњом у сфери трансфера технологија који су извршиле српске одбрамбене компаније у претходном периоду.

  Милорадовић је упознао председника Алијева са пројектима развоја софистицираних средстава наоружања и војне опреме за потребе Министарства одбране Републике Србије, који би могли да буду следећа фаза у сарадњи између наших министарстава и две одбрамбене индустрије. Тим поводом, одржан је састанак са помоћником министра одбрамбене индустрије Азербејџана, где су сумирани резултати досадашње сарадње и закључено да постоји и потреба и намера обе стране да се досадашње успешне релације у будућности унапређују, првенствено успостављањем заједничких пројеката на нивоу два министарства. Закључење протокола о намерама за сарадњу очекује се у наредних неколико дана.


петак, 21. септембар 2018.године

 

         Aмбасаду Републике Србије у Бакуу посетила је делегација Друштва српско-азербејџанског пријатељства која је боравила у службеној посети Азербејџан Републици од 18. до 25. септембра о.г.

        Председник Друштва Зоран Сам и заменик председника Друштва Владан Шкорић информисали су представника амбасаде о активностима на унапређењу и развоју свеукупних односа између две пријатељске земље.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова